PostHeaderIcon Web forgery

S-ar putea ca unii să primiţi pe mail un mail ca venind din partea Băncii Transilvania în care vi se spune că din 16 aprilie serviciul Fastbanking devine obligatoriu şi sunteţi îndemnaţi să daţi un clic pentru a vă înregistra. Dacă l-aţi primit deja, sper din tot sufletul că n-aţi urmat “instrucţiunile”.

Primul mail primit de mine are un link care este raportat ca “web forgery” de FF şi blocat.

Al doilea link este funcţional. Sunt destul de clare elementele că e vorba de phishing: banca respectivă nu are serviciu de fastbanking (un search pe saitul băncii e de-ajuns pentru a verifica asta) şi o bancă nu cere niciodată pin-ul cardului, aşa cum se cere în formularul de mai jos. Nici online, nici altcumva. Dacă cineva vă cere pin-ul, nu poate fi vorba decît de o încercare de a fi fraudat.

Pot părea redundante atenţionările, dar s-au lăsat destui păcăliţi cu alte ocazii.

Lasă un răspuns

CommentLuv badge
Caută pe planetă
Abonamente pentru Saturn

RSS Articole

RSS Comentarii

Abonare prin email

 

Sănătate din farmacia naturii
Ascultă Radio Whisper
Radio Whisper | RadioWhisper.com
Extratereştrii sunt alături de
Campanie umanitară
Sateliţi
Memoria planetei
Statisticăraie


eXTReMe Tracker